Fyrlys & nordlys

Vinteren er mørkere her i nord. Sola gjemmer seg noen uker midtvinters når du har passert polarsirkelen. Det gir fargene og lyset mer intensitet midt på dagen. Når mørket kommer er det månen, stjernene og nordlyset som overtar. Er kvelden overskya er det blinkende lyset fra Litløy fyr vår følgesvenn.

Jakten på nordlyset

Vi tilbyr en unik plass for å se en av verdens mest spektakulære naturfenomen, nordlyset. Ta på deg dine varmeste klær og sitt ute under tykke ulltepper, mens du varmer deg på en hjemmelaget fyrgløgg og venter på aurora borealis. Vi viser deg det fineste stedet vi vet for å se det flotte lysshowet. Er kvelden overskya er det blinkende lyset fra Litløy fyr vår følgesvenn.

Turer på øya

Tillat deg å forsvinne inn i naturen langs kulturstien som snor seg mellom steinaldergroper og ei 40 meter dyp grotte. Pust inn sjølufta og stillheten mens du ser etter havørn og spekkhoggere. Er det snø kan turen gjøres med truger.

Prøv fiskelykken

Dersom du velger å komme til Litløy fyr over ei langhelg vil det være mulig å ordne med en båttur for å fiske. Fra januar til april kommer torsken til Lofoten og Vesterålen for å legge egg, og det er ofte lett å få den på kroken rett utenfor fyrbukta. Har du fiskelykke kan du ta med deg fangsten tilbake til fyret og nyte den til middag samme dag.