Opplevelsen starter med reisen

Ankomsten til Litløy fyr er en opplevelse i seg selv. Du må i åpen båt over et lite havstykke. Når du kommer til Litløya må du gå 300 trappetrinn for å komme i selve fyrtårnet. Noen færre for å komme til fyrvokterboligen. Vi anbefaler denne kortfilmen om du ønsker noen visuelle inntrykk.

Hvordan komme til Litløy fyr?

Nærmeste flyplass er Skagen ved Stokmarknes. Et annet alternativ er Evenes mellom Harstad og Narvik. Flybuss korresponderer til Sortland på vanlige ukedager. Videre buss til Steine i Bø. Busstider kan sjekkes på  www.177nordland.no

Litløyskyssen hjelper deg med båt det siste stykket.

Vi har en RIB båten av typen Polarcirkel som tar deg til Litløy fyr når du ønsker. I godt vær tar det gjerne 15 minutter fra gjestehavna på Vinje i Bø til Litløy fyr. Litt lenger tid om havet er urolig. Litløyskyssen bruker åpen båt og har flytedrakter og redningsvester til passasjerene.Vi henter og bringer gjester på bestilling.

Vinter

Vinterstid er det viktig å starte reisen så tidlig som mulig, slik at det siste stykket med båt kan kjøres før mørkets frambrudd. Dagene er svært korte her nordpå mellom november og februar, så da du må være klar på brygga til avreise før 1400. Vi anbefaler deg å lese mer om vinterforhold og forbehold her.